söndag, oktober 15, 2006

Familjen taikon på Srivara Garden

Idag hade barnen byggt ut lägenheten med ett rum. Ett stort rum med många möjligheter vart det. Våra 3 vagnar samt 4 nybyggda sängar täckte bättre delen av våningen där vi bor. Damen i dörren mittemot är en snäll och förstående kvinna som tur var. Thailändare har överlag inte så mycket problem med sådana här tilltag. Tur ändå att vi bor längst ner i korridoren.

Förr brukade vi ta in vagnarna och stuva undan dem, men efter frugan förstod varför jag ville ta in dem, så slutade hon med det. Jag ville inte störa grannarna. Frugan trodde att jag var rädd för att de skulle bli stulna.

Tänk om man gjort det i Sverige, invaderat korridoren alltså!

Läskiga tanke!

Jag är ganska säker på att tysta djungeltelegrafen hade börjat trumma, och att man strax skulle få ett litet brev med en uppmaning om att falla in i ledet, eller flytta. De finns de som säger till själva också, och det är bättre. Speciellt om de gör det INNAN de samlat på sig för mycket. Svenskar har en tendens att göra det, samla på för mycket, för att sedan rinna över. Jag förlåter dem för det...

Been there, done that

Överhuvudtaget bryr jag mig mindre och mindre för vad tycker och tänker om mig och de mina. Man skall respektera andra och deras åsikter men man skall inte behöva be om ursäkt för att man är den man är. Det är ju en klar fördel om man besitter någon grad av självinsikt, för:

för att utvecklas som människa, måste man rannsaka sig själv.

Tycker jag.

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

pappa sa...

Så mysigt det ser ut, barnen hade nog tyckt om kojan i rönnen som du byggde
Åt Linus, och som sedermera blev byggmaterial på hans dagis.

Det var den dåvarande grannen, som ville att vi skulle riva kojan.

Nille sa...

haha. ja, jag kommer ihåg den kojjan, den var kul. precis utanför deras köksfönster...

Niklas sa...

I Sverige måste man ta in vagnarna för att de inte ska bli stulna. Vad jag förståt så har vagnarna i Sverige blivit så dyra att det är mycket lönsamt som tjuv att rikta in sig på barnvagnar.

Nille sa...

Niklas: Ja, det är sjukt, inte ens barnvagnarna är heliga. Kanske de har blivit för exklusiva?

Men, är det inte som så att det är brandrisken det handlar om, varför vagnarna inte skall stå i trapphuset.

elin sa...

I Sverige FÅR du inte ha vagnen i trapphuset på grund av brandrisken men du BÖR inte heller ha det på grund av stöldrisken. Vi tittade på vagnar när vi var hos er senast och exakt samma vagnar som finns här i Sverige kostade mindre än hälften i Thailand. Vi fick verkligen anstränga oss för att inte köpa en till vagn som vi inte behöver. (Vi har redan så många att dagmamman och de andra barnen skrattar åt oss - det kan inte vara sunt.)

Nille sa...

Då hade vi rätt allihopa för en gångs skull. Ni har nog vagnar så det räcker hör jag :)