måndag, oktober 30, 2006

Trötta barn på Koh Changs stränder

När vi väl var på stranden valde vi att ligga på en plats som skulle visa sig vara den mysigast platsen att även äta middag på, Sabay Pub & Restaurant. Massor av strandmattor låg utrullade, och alla med låga bord utplacerade på. Vi drog förstås ihop en jättesektion bara vi 12, som vi var vi allt som allt.

Sabay bar hörde till samma grupp som vi bodde hos, San Sabay Resorts. Ett bra val. Helt klart jättemysigt i jämförelse med många av de andra hotellen som mest påminde om charterresor till Mallorca. Eller själlösa, som min svåger uttryckte sig.

Barnen kunde springa ner på den långa stranden och leka samt leta snäckor. Senare kom eldkonstärerna och uppträdde. Detta gillade barnen mycket!

På dagarna gick det lugnare till, som denna filmsnutt visar!Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

pappa sa...

Den filmfrekvensen kan jag som farfar till alla barnen använda som terapi, när det är körigt på jobbet.

Annie alias Ufot sa...

Såååååå mysigt!!!

Förresten, du som är expert på Thailand: vad skulle du rekommendera för resmål i "ditt" land om man är ute efter en barnfamiljs-barnsemester? Röjröj är inte aktuellt, däremot bra barnstränder och allmänt trevligt...

Jag är väl snart den enda svensk som aldrig semestrar i Thailand...

Annie alias Ufot sa...

Jisses vad jag är morgontrött. Det ska vara "som aldrig semestrat" med t på slutet, och sen ska det vara "barnfamiljs-BADsemester"...sorry...gäsp...

Nille sa...

Annie: Min absoluta favorit är Koh Samed. En lite ö strax norr om Bangkok (20 mil). Det finns nästan inget alls utom bad. Perfekt för långhelger. Tråkigt kanske för längre.

Troligtsvis är det Phuket eller Koh Samui som gäller för er. Samui och Chanweng Beach skulle jag gissa är er melodi :) Kritvita stränder, turkost vatten, OCH lite mer av det där vardagliga man tycker är trevligt när det börjar krypa under skinnet. Här finns också resorter med lite fler stjärnor...

Hur lång semester handlar det om?

Nille sa...

Nu är det jag som är morgontrött. Strax söder om Bangkok skall det ju vara. I norr finns ju "bara" Perra :)

Ett tillägg: Jag skulle vilja säja att både Samui och Phuket hör till Södra Thailand. Jag tycker mentaliteten där är annorlunda, hårdare liksom. Nu kommer Isaan folket dit och jobbar, de med förstås... som tur är.

Som alla andra kommer ni att älska Thailand och Thailändare, är jag övertygad om.

Annie alias Ufot sa...

Tusen tack för tipsen! Vi har ingen resa planerad alls, men NÅGON gång skulle jag vilja ta en relax-semester i Thailand :)