torsdag, oktober 19, 2006

Hur man nätverkar i Bangkok

Jag fick ett utskick i morse som handlade om den årliga Skandinaviska golfturneringen i Asien, som spelas här i Thailand, i år i alla fall. Visst låter det helkul, jag som skall damma av golfklubborna snart och allt!

Det är bara en sak med dessa sammanträffanden som jag stör mig på. Måste man avsluta en inbjudan med att påpeka värdet av att nätverka i samband med händelsen? Jag menar, det kan ju en åsna räkna ut, att det är bra för att nätverka. Det är samma med Svenska Handelskammaren här i Bangkoks Torsdagsträffar. Där har man gått ytterligare ett steg. Man kallar träffen för nätverksafton. Bara så man vet liksom.

Vad skall detta vara bra för?

Finns det affärsmän som bara kan vara trevliga på beställning, eller vad?

Finns det folk som inte vill umgås med andra människor om man inte kan tjäna pengar på dem?

Nätverkar gör man väll precis hela tiden, eller?

Svar: för mycket ja, ja, ja, är jag rädd för...

Finns det något värre än folk som är nongalanta och arroganta, bara för att slå över till att vara trevliga, när de finner att de kan sälja dig något? Jag tycker inte det. Dessa människor lär ju flockas till dessa tillställningar. Trycker på trevlig-knappen när de går in, och trycker av den när de går ut liksom.

I vilket fall tänker jag börja gå på dessa nätverkstillställningar. Jag måste ju börja nätverka på riktigt snart. Vad har jag att förlora. Vad är inte bättre än en liten fiskedam med bara beten? Jag tror jag vet. En liten fiskedam med bara fiskar!

Till dessa nätverksträffar går jag nog mest för att dricka öl med goda vänner, känns det som. Ett bete mer eller mindre gör nog ingen skillnad. Det blir nog få napp och mycket öl har jag än känsla av. Mina kompisar är duktiga på att dricka öl, och är alltid trevliga. Vilken tur jag har.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Susanne sa...

Ochså har ditt betyg på bloggportalen höjts till 4,5! Nätverk... :-)

Nille sa...

Det är sådana nätverk jag gillar :)

Inte mer än 2.3 på en skala av 5 men det känns mer rättvisande.

PL i Bangkok sa...

Så sant!... det roliga med torsdagspuben som du nämner är att en del går dit, står där en timme (i hopp om att få nya kunder eller likande) sen går dom hem för då har dom nätverkar färdigt för idag.