tisdag, oktober 31, 2006

Ingos Bar & Restaurant i Pattaya

För någon månad sedan besökte jag Ingos Bar & Restaurant i Pattaya. Jag lovade att skriva mer om detta eftersom jag tyckte temat var så kul.

Temat: Ingemar Johansson, den gamla boxarlegenden, och Johns (ägarens) stora idol ända från barndomstiden. Till råga på allt en Norrman som bygger i blått och gult, har svensk meny, döper sonen till Ingo, och kallar stället en svenska bar!? Jösses!

På väggarna hänger diverse samlarobjekt, många signerade. På tv:n går boxningsfilmer varma, om inte annat önskas. Gott om norska gäster som bittert menar att Ingo bara hade tur, och att han inte var så himla bra egentligen. Härliga diskussioner för den som önskar med andra ord. En av filmerna som visas mycket är en nyproduktion av den klassiska matchen mot Floyd Patterson, 1958 tror jag det var. Filmen är i svartvitt förstås, men i övrigt kunde den ha varit inspelad i går. Inte så hackig som annars gamla sportfilmer kan vara, utan i modern ”fart”. Nu såg jag själv för första gången, hur jävla bra han var, eftersom jag kunde jämföra hans rörelsemönster med nutida boxare på ett helt annat sätt.

Frågan är bara hur bra det kommer gå för baren? Min erfarenhet när det gäller dessa mikro barer är att dess framgång ofta är relaterat till ägarens personlighet och nationalitet, mer än något annat. Nu har vi detta med Norrmän och Svenskar. En Norrman som klär sin bar i blått och gult, kallat det en svensk bar. Hur högt kommer han rankas bland norrmännen i Pattaya, det undrar jag?

Nä, jag skulle ta bort det blågula och göra den mer neutral.

För boxningsälskare från hela världen så borde detta vara ett måste besök nästa gång i Pattaya. Alla bilder samt en påläst ägare borgar för väl investerad tid. Du kan läsa mer om Ingos Bar & Restaurant i Pattaya på denna länk!

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

elin sa...

När vi var där var vi de enda gästerna så var de gulliga och satte på en barnfilm åt Thea. Hon slapp alltså titta på boxning! Maten var dessutom god (inget ont om Thaimat men det var gott som variation). Men jag håller med om att det kan bli knepigt med en norrman som driver en "svensk bar". Det blir ju väldigt smalt.

Fotavtryck i Asien sa...

Strålande idé tycker jag och kul twist att han är norrman. Norrmän är ju överlag glada för svenskar och boxnining kan de jun ädnå inte. Hade nu varit värre om baren hetat Gunde Svans bar,.

Kul tema o att han går inför det. Waldners bar i Peking är helt patetisk. Den mannen kunde gjort något mer med sitt namn.

Nille sa...

Jag kan känna ibland att Norrmännen har lite av det det Finländska lillbrorskomplexet. Danskarna har det verkligen inte. Jag måste ju tillägga att personligen känns det som om Norge och Sverige borde förena sig. det skulle vi båda tjäna på.

Har Waldner bara lånat ut sitt namn eller?

Fotavtryck i Asien sa...

Nej han har öppnat en bar själv, den heter Viking Sweden..hehe.

Man kan få äckliga köttbullar och lyssna på gamla P3 program.

Ursäkta att jag frågar men kan man se sådant jag skrivit på min blogg de sista 4 dagarna? Jag kan nämligen inte se min blogg i Kina bara skriva.
Är kanske för regim kritisk för partiet hehe

Annie alias Ufot sa...

Jag tycker det låter som ett kul koncept! Tillräckligt udda för att dra folk från olika länder...

Nille sa...

Perre: Det sista inlägg jag kan läsa är: onsdag, november 01, 2006
Night snacks i Hangzhou

Har du provat ctrl+F5?

Antagligen :)

Annie: Håller med, konceptet är heltrevligt, speciellt för att vara i Pattaya. Det kommer mer och mer sånt. Kul. Det behövs.

Dock, vad jag försökte säja var att i Pattaya så lever man på sina stamgäster främst. De som kommer förbi ett par timmar mer eller mindre var dag. I slutändan handlar det om komma och träffa kompisar och snacka lite. Med likasinnade. Och det var därför jag menade att man kanske inte hade behövt göra den i gult och blått, när man är Norrman. Jag tror den skulle vart neutral i färger och meny och ridit på boxningstemat enbart. Norsk skulle baren blivit automatiskt. Nu är det ungefär som om man inte vill vara norsk, utan svensk. Svenska färgerna gör det ju inte till en svensk samlingspunkt i vilket fall.

stefan sa...

jääte roligt med en ingo bar ja sammlar skälv på allt med ingemar johansson de kan vara allt från öl,läsk, program. bilder m.m med de skulle behövas en ingo bar i göteborg e de någon som känner att dom har lite grejer hemma så ring mig gjärna på 0737691991 å berätta vad du har tack på förhand mvh stefan