söndag, december 31, 2006

Bombattentat i Bangkok!!

För er som semestrar i Thailand, eller känner någon som gör det. Skicka dem ett SMS. Gör dem vaksamma på att vi haft 4 bombattentat i Bangkok över kvällen och ett dussin hot över det. Ett par av explosionerna har vi sett i Bangkoks tåg system (sky train). Ett köpcentra utryms medan jag skriver detta (sicom square). Allt detta har skett under förkvällen till nyåret. I går brann Thailands största textilmarknad (Bo Bae) nästan ner till grunden. TV stationerna går varma.

Det är nog ingen vidare ide att befinna sig i stora folksamlingar ikväll, tyvärr. Detta gäller turistorter och populära nattklubbar, likväl förannonserade platser för gemensam nedräkning. Detta är absolut INTE riktat enbart mot turismen utan snare mot den sittande regeringen. I vilket fall så är det politiskt, det är det ju alltid.

Man kan ju inte utesluta att det har med avrättningen av Saddam Hussein att göra. Motståndsrörelsen i södra Thailand är som bekant stark och skyr få medel. De är muslimer precis som Saddam (inget ont om muslimer nu utan detta är bara en spontan slutsats). Att resterande Thailand kan ses som allierade till USA är inget långskott!

Det kan också vara ett försök av den sittande regering att få lite arbetsfrid och fri sikt. Sedan har vi ju Thaksin supporterna också. Fast ikväll. Nä, men visst är politiker är baksluga rackare.

Jag får nog orsak att återkomma!

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Admin sa...

Usch va ledsen man blir :-(
Önskar oss en god början på nästa år istället...

Nille sa...

Nä, låt oss slå på stort!! Vi önskar oss ett gott nytt helt nästa år tycker jag!

Admin sa...

Du har SÅ rätt - ett HELT år i lyckans och harmonins tecken är vi alla värda. Och det är ju dessutom oootroligt troligt...