fredag, december 22, 2006

Kusinen Ohm Im studsar som en jojo

Jag skrev nog inte att kusinen Ohm Ims mormor kom och hämtade tillbaks henne till Isaan? Vet du inte vad jag pratar om, sök på Ohm Im i sökboxen så bör du hitta de inläggen.

Mamman var inte med denna gång heller men en skön sak hände. Mormodern öppnade sig och pratade med farmodern (frugans mamma). Hon berättade att Ohm Ims mamma antagligen bara hade för avsikt att visa upp barnet för sin far, som tydligen har en del pengar, utan att för den delen vara våldsamt förmögen. Em, som mamman heter, har noterat att hennes far är generös mot sina barnbarn. Jag utgår från att Ems föräldrar är skilda eller att Ems mor aldrig var mer än en mia noi (andra hands fru).

Tänk vad lite jag vet om min frus brors exflickvän. Jag vet att hon lovade honom massor av dyra saker dock, som aldrig dök upp. Köpte mobiltelefoner, motorcyklar och annat på kredit, saker de bara behöll en tid.

Paus här ett tag. En forummedlem hade läst ett Stickman inlägg och undrar om det ligger något i artikeln. Han ville ha våra råd, från oss som bor här sedan länge, är gifta med Thai och allt, så han länkade till den och bad oss läsa. Jag hade kommit halvvägs innan frugans mor ringde för att berätta att mormodern nu hade kommit tillbaks med Ohm Im.

2 veckor tog det alltså innan hon var tillbaks, och det handlade bara om pengar som hon skulle tjäna pengar åt mamma. Jag undrar vart hon blir skickad om en sådär 14 år? Vilket gud KOMMER förbjuda.

Mannen som skrivit och skickat den artikel jag nu läser, till Stickman, är så bra, han har en ruggig insikt i den Thailändska kulturen i mina ögon. Jag skall nu läsa klart den. Kolla in tråden ”varför jag aldrig gifte mig med en thai” på thailandsforumet.

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

elin sa...

Så det ligger en del i det han skriver! Jag är inte färdig med hela (Jag sitter på jobbet och borde jobba) men den är klart intressant!