onsdag, december 27, 2006

När en riktig karl är sjuk, DÅ är det synd om han...

Det var väll bara en tidsfråga innan även jag skulle insjukna i årets vinterinfluensa. I ärlighetens namn trodde jag att den var över, och i min enfald trodde jag att jag var Stålmannen. Nu sitter man istället här som en liten stackars sjuk skolpojke, vek och ynklig.

Halsen har tjocknat till ordentlig. Kroppen är rostig. Inte speciellt mycket feber, tyvärr kanske man ska säja, för med den brukar det vara bakterier, och det biter antibiotika på som bekant. Apoteket runt hörnet säljer allt jag kan tänkas behöva och lite till. En färgglad påse med ”gott och blandat” brukar man komma ut med var gång man är lite krasslig.

Går man för en andra diagnos någon annanstans brukar man få ytterligare en påse. Ja, här i Thailand går man inte alltid till doktorn för att få reda på vad som är fel. Det finns värre rådgivare än apotekare. Medicinmannen i byn som skickar dig att gräva ner en hårtuss söder om mangoträdet till exempel.

Det är tryck i medicinen här också, inga 12 dagarskurer direkt, nej då, samma kväll börjar de kicka in. Dagen efter är du mer eller mindre frisk, OM, det inte är virus, för den finns det som bekant inte mycket bot mot.

Tack Buddha för Thailandscocktails!

Någon som haft samma symtom som mig nyligen, och botat det med antibiotika? Jag håller tummarna. Annars kanske jag chansar, igen.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Fotavtryck i Asien sa...

Krya på sig nu!

Fotavtryck i Asien sa...

Niclas förresten,har du knas på körkortsprocessen?

Ambassaden utfördade ett intyg en gång som skulle göra att jag kunde få thai körkort(intyget är nu för gammalt), en annan svensk jag träffade däruppade frågade varför jag bad om det intyget. Han sa att det går ändå att översätta det vanliga körkortet på den där land and transportation myndigheten.
Vad med ett hederligt internationellt körkort från motormännen?

Nille sa...

Detta var ju ett tag sedan. Jag var dum nog att ansöka om 1 års körkort första gången, när det bara kostade 200 baht extra för 5 år.

Om jag inte minns fel skulle man antingen ha ett arbetstillstånd eller ett intyg om att man var registrerad som svensk i Thailand (residential status, eller något tror jag det hette).

Forumet borde vara en utmärkt plats att fråga detta :)

Fotavtryck i Asien sa...

Fick du köra upp?:-)