söndag, december 31, 2006

Konspirationstankar från Bangkok

Jag kan inte låta bli att tro att muslimerna är oskyldiga till dessa bombningar. Visserligen smäller de av dem titt som tätt nere i södra men jag ser inte att de helt plötsligt skulle komma upp till Bangkok, även som hämd för Saddam (långsökt, ja, jag vet).

Army Commander-in-Chief Gen Sonthi Boonyaratglin, fick jag nyligen reda på, är muslim. Jag har svårt att tro att muslimerna skulle äventyra hans fortsatta karriär. Hur han kunde landa den positionen är en annan femma. Kanske Kungen har ett finger med i spelet ändå?

Vad återstår? Motståndsrörelsen och militärjuntan. Sonthi har precis blixtinkallat sina specialstyrkor, de som regeringen fick så mycket kritik för att ha skaffat sig. Antingen är detta en ursäkt för detta, eller så har vi et stundande inbördeskrig på intågande. Nej du gubben, det luktar konspiration här. Jag sover på detta och gissar vidare imorgon.

Vi håller oss hemma i kväll av flera anledningar; trötta barn, jag sjuk, och bomberna. Ytterligare ett gott nytt år från oss alla.

Fram tills imorgon diskuterar vi detta på Thailandsforum

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Maleé sa...

Jaa du, här kan man spekulera! Detta är konstigt och väldigt otäckt - inte minst målen är konstiga. Icke ett militärt i synhåll...

Vi har alltid haft olika synpunkt vad gäller kungens (han är inte med i detta) inblandning och styrka. Jag har alltid trott att han mer eller mindre orkestrerat övertagandet.

Nää, jag går och lägger mig, vi var smartare än vi trodde när vi flyttade fram vårt privata nyår en vecka! God Natt!

Anonym sa...

Sonthi är i Saudi och firar Haji med en jävla massa anndra muslimer. från en som har bott i landet i 35 år.....

Anonym sa...

En av anledningarna att Sonthi var armé-chef är för att det var förhoppning om att han kunde stävja vålet i söder. och nej, kungen hade inget med det att göra. Lika lite som han hade något med kuppen att göra - underlåtelse att motarbeta den är inte samma sak som att vara med på eller planera den...

//J, BKK.

Härensjö sa...

Jädra vad saker man kan missa. Var utan internet och satte aldrig igång tv på 2 dagar.

Nille sa...

Micke: Lyckligt ovetande kanske är ett bättre uttryck :) I Korat går ni nog ganska säkra.

Anonyma: Tack för insikten. Finns det intresse att öppna upp något anonymt användarkonto för forumet, hojta bara till, så gör vi ett försök.