fredag, december 22, 2006

Ni kan stryka den sista önskningen på min lista

Då har barnen träffat den första tomten, det var under julfirandet i deras skola. Och ja nu är det bekräftat, i Thailand ringer han kontorsjouren. En av engelsklärarna hade fått äran detta år. En kille som bor på vår gata. En riktig late-night-röjare. Tydligen var det en sen kväll igår för han verkade ordentligt bakfylle full. Hans tomtesång, och dans för den delen, var snarare skoj med de andra lärarna, än att visa upp en tomte för barnen.

På vår skola har vi kanske inte de mest seriösa engelsklärarna men man får väll vad man betalar för, eller vad skolan betalar för är kanske en bättre gissning. Denna morgon såg de flesta lärarna mer slitna ut än normalt. Skolan måste haft en ordentlig tomtefest igår.

Som tur var finns det undantag även här. En av de lärarna som betedde sig som jag tycker en lärare skall var Josefines, en gullig tjej i 30 årsåldern.

Många fastnar ju för Thailand och gör allt för att få hänga kvar. Engelsklärare är ett alternativ eftersom det finns stor efterfrågan på dem. Plugga är ett annat, dykinstruktör, reseledare, kock, är andra. En gemensam nämnare är att de flesta som stannar är ganska partyglada de första åren. Tro nu inte att expatsen på de stora företagen är ett dugg bättre, speciellt inte de som kommer ut singel.

Om jag en vacker dag anställer någon, då blir det antingen folk som lekt rommen av sig, eller under KONTROLLERADE former. Och detta är inget jag kom på precis nu.

Detta var en av få av mina önskeklappar som jag hade förhoppning om att faktiskt casha in, att tomten skulle komma nykter. Jag hade räknat vår tomte Peter som nykter så länge han inte dansat in småpackad. Som ett brev på posteb fick jag istället detta. Surt.

Det skall bli intressant att höra vad Emily har att säja om tomten när jag kommer hem ikväll!

Ps. Jag har bilder på tomten men de får ni vänta ett par timmar på. Plair är kvar på skolan och kameran är med henne. Tills dess får ni hålla till godo med denna filmsnutt. Ds.Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Unknown sa...

Särskilt engelskalärare har jag mått många som hänger kvar och bara har den komepetensen att engelska är deras modersmål. Ett slags övervintrade backpackers eller någe..

Synd för många asiatiska länder att man får den erfarenheten av utlänningar.
Hörde att AUA lärare trodde att alla svenskar var pundare, det var så ett tag att alla som hängde där gjorde det med studielån och bodde på Khao San o levde livets glada dagar..

Nille sa...

Det var ju de svenska "pundarna" som såg till så att detta stoppades tyvärr. De behövde ju knappt gå till klasserna, och det fungerar ju inte.

Anonym sa...

Haha Per. Det låter som om det var på min tid på AUA. Men de bodde inte på Khao San, det hade inte riktigt slagit igenom på den gamla goda CSN-tiden.

Då var det Soi Ngam Duphli som gällde. Men det var många som var väldigt sporadiska besökare av skolan. Dök mest upp för att få papper att skicka till CSN för fortsatta pengar.

Jag lärde mig thai, vill jag bara tillägga...

Nille sa...

Ja, det måste jag tillägga, jag känner en drös med människor som faktiskt gick till lektionerna, och faktiskt lärde sig språket.