söndag, december 10, 2006

Sancta Lucia, årets andra tjyvstart

Då gjorde man det igen. Först var det den svenska nationaldagen, och nu lucia firandet. Jättetrevlig men på fel dag. Allt för att dra folk. Jag vet inte om jag gillar det.

I vilket fall var det en jättetrevlig tillställningen i den inhyrda katolska kyrka nere i Sathorn. Den Skandinaviska kyrkan på Sukhumvit är ju alldeles för litet för något av denna kaliber. Mycket barn i alla åldrar och ett jättevackert Luciatåg. Några av deltagarna detta år var riktigt små. Kanske Emily kan vara med nästa år, om hon vill. Det var blandat med både expat och inhemska familjer. Jag vet inte varför jag skiljer på oss. Underligt, men det känns som det finns en barriär emellan oss. Vi kanske ter oss som UFO:n i varandras ögon, det känns nästan så.

Det var i vilket fall tur att vi satt nära på längst bak i saken för efter bara en kvart började det klia i barnens byxor. Nästan respektlöst körde de loss. Som tur var, var de inte ensamma om det. Samtidigt är Julen barnens högtid och vi var där för dem.Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid kul med lite traditioner. Vi firade faktiskt en suverän midsommar häri Korat förra året. Hade en kompis från sverige som hade med sig massa av godsaker ner. Sedan fixade vi midsommar kransar m.m.