måndag, mars 24, 2008

Grönt Tee och antioxidanter

Jag fick ett tips om att ersätta mina hundra dagliga koppar kaffe med grönt te. Det lät helbra tyckte - jag tills jag fick reda på att även te innehåller koffein.

Dricker du inte redan grönt te är det troligen det livsmedel som du kan börja äta som kan förbättra din hälsa mest. Grönt te slutar man inte att dricka.


Nu har jag hunnit läsa på om grönt te och det visar sig att det är så nyttigt som alla säger - no shit!

Grönt te kommer från samma planta som te men bladen dödas snabbt vilket bevarar fler högvärdiga näringsämnen. Grönt te är kraftigt antioxiderande och skyddar mot en lång rad olika sjukdomar så som bl.a. flera cancersjukdomar. Grönt te ökar metabolismen och kan underlätta viktnedgång och öka uthålligheten. Antioxideringen motverkar koffein - grönt te innehåller små mängder koffein. Här är ett tips på en hemsida som beskriver de olika tesorterna ur hälsoaspekt - Te och grönt te

Jag har fortfarande inte lyckats klura ut om det skilnad om man använder påste men det känns som en bagatell i sammanhanget. Nu jäklar skall det drickas grönt te.

7 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Vi begåvades med en espressomaskin i påskhelgen så nu dricker vi stark latte till frukost och rediga espressos lite då och nu under dagen. Väljer ett kaffe med nästan 80 procent robusta för att få de där "vakna-upp-bitter-ämnena" som känns i hela kroppen.
Ja, jo grönt te är bra. Hade förmånen att tidigt få dricka grönt te tillsammans med Stephen Twining och skulle träffat honom för en månad sedan i Stockholm, men då var jg i Thailand.

Anonym sa...

Nille, det börjar kännas som du har en tidig 50-års kris... ;-)

Anonym sa...

Kris?

Jag känner som om livet precis börjat och att jag vore dum om jag inte gjorde det bästa av alla åren jag förhoppningsvis har kvar.

Man blir vad man stoppar i sig - ett ordspråk som levt kvar länge.

Önskar jag kunde köpa en märkeströja för att få den där välbefinnande kicken. Tyvärr fungerar sånt inte så bra på mig.

Motion, sömn och kost tror jag dock benhårt på :) Jag rekomenderar er andra att inte förlora någon tid. I ett land som Sverige köper man inte lycka med pengar. Man köper lycka med handlingskraft.

Nille

Ann sa...

Jag tycker om grönt te :)

Guava sa...

Dricker du inte redan grönt te är det troligen det livsmedel som du kan börja äta som kan förbättra din hälsa mest. Grönt te slutar man inte att dricka.


Hur ska det vara, äta eller dricka?

I och för sig kan man ju både äta och dricka grönt te här i Thailand eftersom de verkar tillverka precis allting av denna gröda.

Synd bara att det är så förbenat äckligt.

Hans sa...

På tal om te...

Jag såg ett MYCKET intressant TV-program i söndags på SVT 2 (kl 21.55) - Vad ryms inte i en kopp te?
Grymt bra!

Hittade filmen på:
http://www.youtube.com/watch?v=nNw1PwlNRWk

DETTA MÅSTE MAN SE OM MAN ÄR ETT TE-FREAK

-Var så god! :o)

Hans sa...

:o(

Tyvärr var det inte hela filmen på YOUTUBE ! :o(

-Sorry!